Zoek
Sluit dit zoekvak.

Epe 100% wild

EPE 100% WILD

Gemeente Epe is prachtig gelegen in het noordoostelijke deel op de Veluwe! De gemeente bestaat uit de dorpen Epe, Emst, Oene en Vaassen, alle met hun eigen identiteit, maar alle vooral ook bekend om hun gastvrijheid en om het wild!

De “Big Five” van de lage landen
Epe vormt de ideale bestemming voor een vakantie of dagje uit. Je zal gegarandeerd wild zien! Epe geeft 100% wildgarantie. Zwijnen, herten, ijsvogels en dassen behoren tot de vaste bewoners van de directe omgeving van Epe. Van de Big Five van Staatsbosbeheer komen maar liefst vier diersoorten voor in de gemeente Epe: edelherten, reeën, zwijnen en bevers! Je kan ze spotten in de schemering met een verrekijker. Alleen zeehonden kan je niet op de Veluwe vinden… Ontdek het wild tijdens een wildsafari onder begeleiding van een gids; zeer avontuurlijk. Of juist veilig vanachter een wildschutting. Wild van heel dichtbij bewonderen kan in één van de wildweides. Of kies voor een van de vele mooie wandel- en fietsroutes.

Wild eten
Op een andere manier van Veluws wild genieten kan natuurlijk ook. Epe barst van de culinaire trekpleisters die tijdens het seizoen wild op een bijzondere manier op uw bord presenteren. Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en leuke cafés waar het uitstekend vertoeven is. Culinaire hoogstandjes zijn ook te vinden in Vaassen. Veel van het culinair genot komt uit de regio. Van sterrenrestaurant tot eetcafé: het wild hoeft niet van ver te komen. En dat proef je! Wist u dat de beste wildslager gevestigd is in de gemeente Epe?